Bed and Breakfast

Sportieve activiteiten in de omgeving

Sportieve activiteiten in de omgeving

Kanovaren

Op meerdere plaatsen zijn kano’s te huur.

Langs de wat grotere rivieren zoals de Dordogne en de Vezere, of bijvoorbeeld een kleine rivier zoals de Céou bij Daglan vindt u een ruim aanbod van kano- en kajakverhuurbedrijfjes: meestal net even buiten de dorpsgrenzen. Het is heel eenvoudig: u komt, betaalt en men brengt u met kano en tonnetje voor de spullen die niet nat mogen worden een paar kilometer stroomopwaarts. Een paar uur later stapt u weer uit de kano, levert de spullen in en u hebt een mooie dag gehad. Hoe lang u over de tocht doet, moet u zelf weten – dus onderweg uitstappen en picknicken is geen probleem: men rekent de afstand, nooit de tijd.

Sportvissen

 • VISRIVIER

  • Vissen kunt u bijna nergens meer ter wereld zonder vergunning. Ook in de Dordogne niet. Bij de meeste Office de Tourisme kunt u een vakantievergunning voor een klein bedrag kopen. Hieronder vindt u de dichtstbijzijnde visrivier.

 • VISVIJVERS & MEREN

  • Hieronder vindt u diverse meertjes en visvijvers. Daar waar u Pisciculture leest, betreft het een kweekvijver (meer of merengebied) van veelal forel en/of zalm. Een deel van het terrein is dan geschikt gemaakt voor sportvissers.

   • Etang de Fossemagne  (1 uur ten Noorden van Saint Pompont)

    FOSSEMAGNE

   • Etang de Thenon (1 uur ten Noorden van Saint Pompont)

    THENO

   • Etangs de la Prade (1 uur ten Noorden van Saint Pompont)

    LA DOUZE

   • Etang de la Nette  (50 min ten westen van Saint Pompont)

    ISSIGEAC

   • Pisciculture de la source Farguette  ( 20 min ten westen van Saint Pompont)

    LARZA

   • Pisciculture de Carsac Aillac  (30 min ten noorden van Saint Pompont)

    Moulin papier

    CARSAC AILLAC

   • Etang Communal de Groléjac  (30 min ten noorden van Saint Pompont)

    GROLEJAC

   • Etang de la Ganne

    Ten zuiden van LALINDE

   • Etang du Bos ( 35 min ten noorden van Saint Pompont)

    St Chamassy – Le Bos

    Dichtbij LE BUGUE

   • Etang de Peyrenegre

    Dichtbij SARLAT

Wandelen

In de hele omgeving zijn wandelroutes uitgezet. Boekjes met deze routes zijn te verkijgen bij een Office du Tourisme.

Zwemmen

Naast het zwembad van Villa Léovil zijn er nog een aantal zwemmogelijkheden.

Je kunt geweldig zwemmen in de Dordogne.  Ontdek zelf op uw tochten door de omgeving een leuk strandje en ga er eens baden in de rivier. Wel eerst goed de stroming bekijken, want er zijn stukken bij waar u niet terug kan zwemmen naar de plaats waarvan u vertrok. Behalve de grote rivieren kent de Dordogne tal van kleine beekjes bijvoorbeeld in Daglan en nog kleinere stroompjes Loopt u tegen zo’n stroompje aan, volg deze dan eens wat meters – u vindt vast een geschikte plek.

Golf

 • Golf de Lolivarie – 18 holes

24170  Siorac-en-Périgord

www.golfdelolivarie.com

golf.lolivarie@wanadoo.fr

 •  Siorac La Forge – 9 holes

24170 Siorac-en-Périgord

www.golfdelaforge.com
contact@golfdelaforge.com